latinica  ћирилица
29/03/2017 |  15:41 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Додик: Тужилаштво БиХ ради селективно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да нема повјерење у Тужилаштво БиХ на чији селективан рад указује и чињеница да је званично формирало предмет против бившег агента БиХ пред Међународним судом правде у Хагу Сакиба Софтића, а не против лидера СДА Бакира Изетбеговића због подношења захтјева за ревизију пресуде против Србије.
Милорад Додик - Фото: ТАНЈУГ
Милорад ДодикФото: ТАНЈУГ

Додик је рекао да то што још није формиран предмет за покушај убиства премијера Србије Александра Вучића, 11. јула 2015. године у Поточарима, па до свега што се дешава, показује да се у Тужилаштво БиХ не може имати повјерење.

- И ово што се сада дешава око Софтића нека је бошњачка заврзлама која треба да доведе до тога као да се нешто креће, а у суштини да ништа не буде - рекао је Додик новинарима у Зворнику.

Ако се ико лажно представио, каже Додик, онда је то Изетбеговић, који је подстицао Софтића, иако је прије двије-три године говорио да је бивши агент БиХ.

- То најбоље показује уговор који су имали за његове услуге који је финансијски тежак 150.000 КМ, као и то да је дио већ плаћен - рекао је Додик.

Он каже да потписи Изетбеговића и Софтића у вези са тим говоре о томе да је то заједничко удружење које је требало нешто да направи.

Тужилаштво БиХ званично је формирало предмет против бившег агента БиХ пред Међународним судом правде у Хагу Сакибом Софтићем у вези са подношењем захтјева за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије, потврдио је данас Срни портпарол ове правосудне институције Борис Грубешић.

Извор: СРНА