latinica  ћирилица
29/03/2017 |  14:30 | Аутор: РТРС

Билећа: Миљан Алексић обезбиједио скупштинску већину

Начелник општине Билећа Миљан Алексић /СНСД/ обезбиједио је већину у Скупштини општине након вишемјесечног опозиционог дјеловања.
Миљан Алексић (фото:Moja Hercegovina) -
Миљан Алексић (фото:Moja Hercegovina)

Алексић је Срни потврдио да ће скупштинску већину, уз пет одборника СНСД-а, Саше Радана из Уједињене Српске и Немање Папића из Еколошке партије, који су заједно наступали, чинити и Славко Дангубић из ДНС-а, независни одборник Бранко Алексић и Слободан Чомић из Социјалистичке партије.

Према његовим ријечима, оваква ситуација је требало да буде од почетка, али је сада са одборницима који су му дали подршку разговарао и ријешио неке ситне несугласице.

"Буџетски корисници не смију да буду угрожени и у наредном периоду ћемо се максимално залагати да скупштинска засједања буду контструктивна и да доносимо одлуке на добробит наших суграђана", рекао је Алексић.

Скупштинску већину до сада је у Билећи имало десет одборника из седам партија, док је опозиција предвођена СНСД-ом имала девет одборника из пет партија.

Од конституисања нове власти у билећкој скупштини, ниједна сједница локалног парламента није прошла без свађа, туча, псовки и пријетњи.

Највише су трпјели буџетски корисници, али и сви Билећани који добијају накнаде из градске касе, јер буџет за ову годину још није усвојен.

Према незваничним сазнањима Срне, замјеник начелника општине биће Милорад Радовић из Социјалистичке партије, док ће функцију предсједника Скупштине општине Билећа обављати Блажо Вујовић из СНСД-а.

Мјесто потпредсједника, према новом распореду снага, припашће Бранку Алексићу.

Нова сједница Скупштине општине Билећа заказана је за петак, 31. март.

Извор; СРНА