latinica  ћирилица
29/03/2017 |  13:49 ⇒ 13:52 | Аутор: РТРС

ЕБРД: Досадашњи пројекти успјешно реализовани

Предсједсавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић данас је информисао високу делегацију директора, чланова Управног одбора Европске банке за обнову и развој, да су досадашњи пројекти из сегмента инфраструктуре и економског развоја успјешно реализовани.
Састанак са делегацијом ЕБРД у Сарајеву - Фото: СРНА
Састанак са делегацијом ЕБРД у СарајевуФото: СРНА

Звиздић је на састанку, коме су присуствовали и његови замјеници Мирко Шаровић и Вјекослав Беванда, рекао да су европске интеграције и активација Акционог плана за чланство у НАТО најважнији спољно-политички приоритет БиХ, саопштено је из Савјета министара.

Високе госте предсједавајући Савјета министара упознао је о степену реализације циљева из Економске реформске агенде и испуњавања услова на путу ка ЕУ.

Звиздић је истакао чињеницу да је Савјет министара БиХ дефинисао акционе планове и стратешке циљеве у кључним секторима инфраструктуре, енергетике, индустрије, пољопривреде и туризма.

Он је рекао да би било неопходно у наредном периоду одржати квалитет улагања у инфраструктурни сектор, туризам, агробизнис и сектор енергетске ефикасности, али и повећати квалитет средстава за мала и средња предузећа са циљем повећања њихове продуктивности и отварања нових радних мјеста, са фокусом на младе особе.

Представници ЕБРД-а изразили су задовољство спровођењем до сада договорених пројеката и упознали Звиздића, Шаровића и Беванду о изради петогодишње стратегије за БиХ.

Они су изразили задовољство чињеницом да се наведени кључни сектори поклапају са стратешким правцима дефинисаним у петогодишњем плану ЕБРД, а интересовали су се и за развој приватног сектора и сагласили се да је сектор инфраструктуре изузетно важан те да се треба фокусирати на мала и средња предузећа, наводи се у саопштењу.

Извор: Срна