latinica  ћирилица
29/03/2017 |  13:31 ⇒ 13:44 | Аутор: РТРС

Бањалука- Полицајци организовали "Дан отворених врата" (ФОТО)

Припадници Центра јавне безбједности Бањалука организовали су "Дан отворених врата" поводом обиљежавања Дана полиције Републике Српске – 4. априла и 25 година од њеног оснивања.
Бањалука - "Дан отворених врата", архив - Фото: СРНА
Бањалука - "Дан отворених врата", архивФото: СРНА

Полицију су данас посјетили ученици предшколског и школског узраста бањалучких школа како би боље упознали рад полиције и опрему коју користе.

Портпарол ЦЈБ Бањалука Марија Маркановић рекла је новинарима да је у оквиру "Дана отворених врата", кроз непосредно дружење са дјецом предшколског и школског узраста, презентован рад полицијских службеника, техничка средства и опрема којом располажу организационе јединице овог Центра.

"Јединица за подршку Бањалука извела је показну вјежбу из два дијела. У првом дијелу су изведене тактичка вјежба хапшења извршиоца тешког кривичног дјела у импровизованом затвореном простору, а у другом вјежба хапшења лица које је након извршења кривичног дјела, возилом бјежало са мјеста догађаја", рекла је Маркановићева.

Она је истакла да је за дјецу организована и изведена вјежба употребе посебно дресираних службених паса у откривању и проналажењу опојних дрога и минско-експлозивних средстава.

Полицијски службеници ЦЈБ Бањалука су у оквиру поводом обиљежавања Дана полиције у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске у Бањалуци и Градишци добровољно дали крв.

Извор: СРНА