latinica  ћирилица
29/03/2017 |  13:27 | Аутор: РТРС

Инцијатива Борачке организације: Егзодус Срба из Сарајева уврстити у календар значајних догађаја

Борачка организација општине Источно Ново Сарајево сматра да би обиљежавање егзодуса Срба из Сарајева у периоду од 1995. до 1996. године требало уврстити у Календар обиљежавања значајних догађаја.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Борачка организација захтијева од представника општинског, градског и републичког нивоа да се овај догађај обиљежи достојанствено, оцјењујући да му се не посвећује адекватна пажња.

Сарајевски Срби су највећи страдалници у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, јер су, положивши многе животе, напустили одбрањену српску земљу, а све ради Републике Српске, саопштено је из ове организације.

Борачка организација тражи јединство свих политичких партија у очувању Републике Српске, те већу посвећеност развоју Републике и запошљавању демобилисаних бораца и дјеце погинулих бораца.

Став ове организације је да се мало пажње посвећује запошљавању ове популације, а наводе и да је на подручју општине Источно Ново Сарајево евидентирано 31 незапослено дијете погинулих бораца као и да пројекти и средства која се нуде нису адекватно рјешење.

Због тешког материјалног положаја у којем се налазе демобилисани борци, Борачка организација тражи од Владе Републике Српске да донесе Одлуку о субвенцији утрошка електричне енергије за демобилисане борце који се налазе на евиденцији Завода за запошљавање.

Извор: СРНА