latinica  ћирилица
29/03/2017 |  13:18 | Аутор: РТРС

Дачић: Београд је против једностраних одлука Приштине

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да је Србија против једностраних одлука на Косову и Метохији, те да стално постоје провокације из Приштине, без обзира на то што Србија покушава да буде конструктивна по том питању.
Ивица Дачић - Фото: СРНА
Ивица ДачићФото: СРНА

Говорећи о приједлогу премијера Србије Александра Вучића да се формира царинска унија земаља на западном Балкану, Дачић је рекао да ће то на Косову протумачити као нешто што није у њиховом интересу.

"То је потпуно погрешна политика", рекао је Дачић на заједничкој конференцији за новинаре са министром спољних и европских послова Луксембурга Жаном Аселборном у Београду.

Дачић је додао да је од великог значаја да међународна заједница и даље буде присутна на Косову и Метохији, те да се Србија залаже и даље за присуство Кфора и Еулекса, у несмањеном обиму.

"Присуство међународних снага је веома значајно за Србе који живе на Косову и Метохији, јер они у њих имају поверења. Немају поверења у албанске безбедносне снаге, јер мисле да они штите интересе само једне националне заједнице", рекао је Дачић.

Министар спољних послова самопроглашеног Косова Енвер Хоџај рекао је данас да је Вучићев приједлог да се формира царинска унија земаља на западном Балкану покушај Србије да злоупотријеби своју економску снагу.

Извор: СРНА