latinica  ћирилица
29/03/2017 |  12:39 | Аутор: РТРС

Захарова: Запад игнорише протесте у Паризу

Министри спољних послова земаља Запада игноришу протесте и хапшења након убиства кинеског држављанина у сукобу са француском полицијом у Паризу, рекла је данас портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Марија Захарова (Фото: Sputnik) -
Марија Захарова (Фото: Sputnik)

Кинески држављанин убијен је 26. марта у сукобу са полицијом у Паризу након чега су услиједили протести због полицијске бруталности.

"Након убиства које су починили полицајци око 150 људи изашло је на улице. Петина демонстраната је приведена. Осим кинеског Министарства спољних послова ниједно друго министарство или служба нису се огласили нити су изразили забринутост у вези са поштовањем слобода и демократије. Ниједна страна канцеларија нити агенција није се огласила", написала је Захарова на "Фејсбуку".

Она је истакла одсуство сваке реакције и осуде Запада у вези са догађајем у Паризу, у поређењу са реакцијом на неодобрене протесте у Москви 26. марта.

Вођа руске опозиције Алексеј Навални организовао је антикорупционе протесте 26. марта у Москви, али без одобрења власти, подсјећа "Спутњик".

Извор: СРНА