latinica  ћирилица
29/03/2017 |  11:32 ⇒ 15:23 | Аутор: РТРС

Решићева на Конгресу регија о квалитету демократског учешћа

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић данас учествује у раду Конгреса регија у Стразбуру, на којем учесници разматрају тему квалитета демократског учешћа на регионалном нивоу.
Бањалука - Лејла Решић учествује у раду Конгреса регија у Стразбуру - Фото: СРНА
Бањалука - Лејла Решић учествује у раду Конгреса регија у СтразбуруФото: СРНА

На Конгресу ће бити разматране и теме које се односе на мигрантску кризу, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске.

Решићева ће се састати и са шефом Одјељења за постконфликтне ситуације Аном Капело, са којом ће наставити разговоре започете прошле седмице.

"Савјет Европе би у мају требало да обезбиједи грант средства за неколико наших општина, углавном из категорије изразито неразвијених, за пројекте које су изабрали као приоритетне", истакла је Решићева.

Она је захвалила Савјету Европе, јер ће та средства, која се односе на унапређење живота у локалним заједницама, у Републици Српској добити општине Дринић /Петровац/, Источни Дрвар, Вукосавље, Ново Горажде, Шамац, те Берковићи.

Конгрес локалних и регионалних власти у Стразбуру сутра ће разматрати и извјештај о спроведеним локалним изборима у БиХ, о којем ће, у име делегације БиХ, дебатовати и Решићева.

Сједници Конгреса присуствоваће и представници Централне изборне комисије БиХ.

Извор: СРНА