latinica  ћирилица
29/03/2017 |  11:02 ⇒ 13:34 | Аутор: РТРС

Креће пројекат "Направљено у Русији"

Русија припрема промовисање својих извозних брендова под називом "Направљено у Русији" /Сделано в России/.
Застава Русије - Фото: Getty Images
Застава РусијеФото: Getty Images

Руски производи и фирме биће афирмисани у категоријама. Производња, Извоз, Туризам, Култура, Инвестиције, Образовање и Људски потенцијал.

На примјер, руски сладолед је постао популаран у Кини откако је Владимир Путин 2016. године поклонио кинеском лидеру Си Ђинпингу ту посластицу на самиту Г20.

Ријетко ко зна да је у филму "Заборав" ​​Тому Крузу оружје било освијетљено лампом ФЛ33 В3, коју производи руска фирма ЛУХ-РС.

Или да се у Русији производе оквири од титана за бицикле Тритон бајкс, које купују познати спортисти, политичари и глумци, истиче директор Росконгреса, Александар Стуглев.

Фондови Росконгрес и Вњешекономбанк, који су одговорни за организацију главних инвестиционих форума у земљи, заједно промовишу брендове.

Васиљ Газизулин, оснивач интернет фирме Топфраншизе.ру, сматра да огроман потенцијал имају руски ИТ производи, мобилне апликације, виртуелне трговине, м-бенкинг апликације, цртани филмови и сви објекти који имају додатну интелектуалну вриједност.

- У првом реду треба афирмисати производе руског интелекта, тј. патенте, методе управљања, брендове везане за начин живота, као што је Експедиција /бренд робе неопходне на путовањима/ - сматра Газизуљин.

Под брендом "Направљено у Русији" може се развијати база љековитих бања и љечилишта, која је створена око руских регија са купалиштима, напомиње за Руску реч Јелена Трубњикова, директора Асоцијације велнес туризма.

Совјетски Савез имао је велико искуство у афирмацији националног бренда.

У цијелом свијету познати су брендови "Направљено у СССР-у": Молотовљев коктел, Фабержеова јаја, руски балет, руски филм, руска пјесма "Каћуша", црни кавијар, вотка Столичнаја, трактори, камиони Камаз, те аутомобили Лада и Москвич...

Извор: СРНА