latinica  ћирилица
29/03/2017 |  10:14 ⇒ 10:30 | Аутор: РТРС

Аћимовић једини говорник из западног Балкана у Потсдаму

Амбасадор БиХ у Белгији Драшко Аћимовић учествоваће, као говорник, на овогодишњем Г20 Међувјерском самиту који ће бити одржан у Потсдаму, Њемачка.
Драшко Аћимовић - Фото: СРНА
Драшко АћимовићФото: СРНА

Аћимовић који је једини представник из региона западног Балкана на самиту, рекао је да ће говорити на тему односа бизниса и религије.

Овогодишњи Г20 Међувјерски самит "Религија, одрживи развој и избјегличка криза", који је уједно и дио Г20 самита свјетских лидера, ове године ће окупити велики број међународних стручњака из области права, политике, као и свјетске лидере из различитих религија, пословног и хуманитарног свијета.

Циљ самита, који је најављен за 16. и 17. јуни, јесте да се нагласи улога религије у промовисању глобалних циљева развоја након 2015. године, што је уједно и фокус Њемачке, домаћина овога самита.

- Посебна пажња током тродневног самита биће посвећена питањима избјегличке кризе, религијског екстремизма, као и улози религије у другим областима - рекао је Аћимовић.

Аћимовић је добитник Ордена Светог Михаила за ширење међурелигијске толеранције, који му је додијелио украјински патријарх, као и низа других признања у Европи.

Извор: СРНА