latinica  ћирилица
29/03/2017 |  08:30 | Аутор: РТРС

Радоњић: Бољи смо од свих и то ћемо да докажемо

Тренер Звезде Дејан Радоњић рекао је да су Подгоричани заслужено побиједили и додао да је било евиденто да је исцрпљен због великог броја утакмица и путовања.

- Честитке Будућности на заслуженој побједи и доброј игри. Од самог старта се видјела енергија кроз чврстину, трчање и читаву утакмицу офанзиван скок да је Будућност спремнија. Ми нисмо успјели да ухватимо добар ритам. Било је доста деконцентрације што је производ онога што ја данима причам и на шта сам указивао све вријеме, а то је потрошња и ритам мечева. Рекао сам да ће то донијети слабе моменте и то је било евидентно - рекао је Радоњић послије утакмице.

Црвена звезда поражена је у Подгорици од Будућности са 57:63. Подгоричани су тако изједначили на 1:1 у полуфиналу плеј-офа Јадранске лиге.

- Потребно је да се уздигнемо, јер сада нема простора... За два дана играмо против Уникса, а онда иде реванш против Будућности за пролаз у финале. У том мечу ћемо дати све од себе да побиједимо и одемо у финале - казао је он.

Навео је да је нормално што је дошло до пада форме његове екипе усљед повреда и великог броја утакмица.

- Дуго смо у том ритму и нормално је да дође до пада. Послије сваког циклуса Евролиге од двије утакмице недјељно, а овај претходни нам је био пети били смо све слабији и слабији. Ово нам је био 59. или 60. меч у сезони. Раније смо добро реаговали, јер смо имали више енергије. Сада нисмо у позицији да калкулишемо. Повреде су утицале да потрошња буде већа него што је жеља - рекао је Радоњић.

На питање да ли је његова екипа осјећа притисак, с обзиром на то да је завршница сезоне у Јадранској лиги, Радоњић је рекао да јесте, као и да "нема разлике у прилазу мечевима".

На констатацију новинара да Звезда има "12 способних играча да у сваком тренутку играју", Радоњић је да је то тачно, али да црвено-бијели не играју само једно такмичење.

- Јесте, имамо, али ми не играмо само Јадранску лигу. Ту је и Евролига, за коју су нам прогнозирали три, четири побједе, а видите гдје смо сада... Када бисмо гледали само једно такмичење, то би било тачно, али ми смо морали да направимо екипу која може све да изнесе. Мислите да ми сједимо код куће између мечева Јадранске лиге?! Не бих се сложио. Бољи смо од свих и то ћемо да покажемо, али не због тога - рекао је тренер црвено-бијелих.

Капитен Звезде Лука Митровић рекао је да је Будућност била спремнија на утакмици.

- Честитао бих Будућности на заслуженој побједи. Спремни су ушли у овај меч. Имали су доста времена да се спреме. Добро су реаговали на сва дешавања и заслужено су славили. У посљедњих пар утакмица смо у лошем ритму, посебно нападачком, али нема простора за кукњаву. Најважније утакмице у сезони нам слиједе. Сигуран сам да ова екипа може да се уздигне и да буде права сада када је најважније - рекао је Митровић.

Извор: Б92