latinica  ћирилица
29/03/2017 |  07:58 ⇒ 30/03/2017 | 08:06 | Аутор: РТРС

Додик у Зворнику- Алумина сачувала више од хиљаду радних мјеста (ФОТО/ВИДЕО)

Зворничка Алумина сачувала је више од хиљаду радних мјеста, а три нова градилишта гарантују и нова запошљавања. Предсједник Милорад Додик,поручио је да је Зворник успјешна локална заједница и да је то је резултат стабилне политичке ситуације у граду и велике подршке Владе. Положио је камен темељац за изградњу вртића у кругу Алумине,те спортске сале у Основној школи у Брањеву.
Додик у Звронику - Фото: РТРС
Додик у ЗвроникуФото: РТРС

Предсједник Српске је посјету започео разговором са градоначелником Зораном Стевановићем, а главне теме разговора биле су економска, политичка и безбједносна ситуација у овој локалној заједници.

Састанку је присуствовао и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија.

Предсједник Српске рекао је да је Зворник примјер успјешности а то је резултат стабилне политичке ситуације у граду. Поручио је да ће Влада помагати и даље како би се Зворник још више развијао.

"Заједничким активностима и агилношћу коју је показала Градска управа у протеклом времену ријешили смо многе проблеме, као што је проблем снабдијевања водом који је овдје трајно ријешен", нагласио је Додик.

Он је навео и да је ријешено питање инфраструкуре у самом граду, те додао да се тренутно средствима Владе Републике Српске ради санација Опште болнице.

"Колико ми је познато, неопходно је још око 200.000 КМ до краја године како би се ријешило питање санације овог објекта и у унутрашњости", рекао је Додик, истичући да ће и то питање бити успјешно ријешено.

Предсједник Српске обилази погон хидрата (Фото: РТРС)

Предсједник Додик је рекао да Зворник, и када је ријеч о запошљавању, може да буде примјер активно успостављене и потпуно добре пословне активности.

"Компанија Алумина омогућила је да се у посљедње вријеме запосли више од 300 нових радника, уз истовремено сачувана постојећа радна мјеста", истакао је Додик, додајући да су у Зворнику и многе друге фабрике које раде и које запошљавају квалификовану радну снагу, а која је све више потребна индустрији.

Обилазак градилишта Зеохем (Фото: РТРС)

Додик је, посјетивши компанију Алумина рекао је да је у овој компанији сачувано више од 1.000 радних мјеста, а три нова градилишта омогућиће да буде запослено још више људи.

"Зворник је добро мјесто и успјешан град, што показује ова фабрика", рекао је Додик, који је срдачно дочекан у компанији Алумина, гдје радници тврде да су ово најбољи дани у историји фабрике.

Предсједник Српске је у пратњи радника и руководства Алумине у обиласку ових градилишта рекао да га посебно радује изградња новог вртића у фабричком кругу.

Према Додиковим ријечима, то потврђује социјалну и друштвену одговорност предузећа.

Градоначелник Стевановић истакао је да је град у протеклих 10 година имао велику подршку Владе.

Предсједник Српске је рекао да Зворник и у погледу социјалних питања може да буде примјер јер су у овом граду стамбено збринуте скоро све породице погинулих бораца програмом Владе Републике Српске - додјелом стана, стамбеном помоћи у грађевинском материјалу или новчано.

"Преостаје да даље конципирамо одређене елементе развоја и у том погледу важно је да су санирани сви магистрални правци у току прошле и ове године", рекао је Додик и подсјетио да су сви путеви који воде ка Зворнику у добром стању.

Додик положио камен темељац за дјечији вртић (Фото: РТРС)

Додик је положио и камен темељац за дјечији вртић у кругу Фабрике Алумина и камен темељац за фискултурну салу у оквиру Основне школе "Брањево" у истоименој зворничкој мјесној заједници, за чију изградњу је из кабинета предсједника Српске издвојено 150.000 КМ, док ће Градска управа Зворника финансирати остатак трошкова који су процијењени на 400.000 КМ.

Полагање камена темељца за фискултурну салу у оквиру Основне школе "Брањево" (Foto: SRNA)

Додик је рекао да изградња фискултурне сале свједочи континуитету улагања и успјеха, као и испуњавању обећања власти Српске.

"Влада Републике Српске је док сам ја био премијер уложила значајан новац у изградњу путева и подизање квалитета живота у Брањеву. Школа је била неминовност. Помажемо и израдњу цркве и спремни смо да наставимо улагања у изградњу овог насеља", рекао је Додик на свечаности.

Предсједник Српске је указао на значај изградње спортске дворане за школску дјецу у Брањеву, али и за укупан друштвени живот у овом насељу.

"Био сам ту када се градила школа, игралишта, а доћи ћу и када се буде отварала спортска сала како би свједочио о континуитету и успјеху овог насеља", рекао је Додик.