latinica  ћирилица
28/03/2017 |  19:58 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Штрумфета избрисана са постера у израелском побожном граду

Кокетна Штрумфета, једини женски лик у дјечјој анимираној комедији, избрисана је са постера у ултраортодоксном граду Бнеи Браку крај Тел Авива.
Израел: Штрумфета избрисана са постера - Фото: AP
Израел: Штрумфета избрисана са постераФото: AP

На постеру који најављује да ће се филм "Штрумфови: Изгубљено село" приказивати у Израелу од четвртка, умјесто ње само су мали плави Штрумфови.

У овом граду од раније постоји пропис којим се забрањује истицање постера са фотографијама жена јер би могли да "повреде осјећања становника".

Зато у Бнеи Браку, као у Јерусалиму који такође има велику ултрортодоксну заједницу, нису објављиване фотографије Џенифер Лоренс, звијезде филма "Игре глади" и Звончице из Петра Пана, између осталих женских ликова.

Штрумфета којој глас позајмљује поп звиједа Деми Ловато игра водећу улогу у новом филму. Она би заједно са Кефалом, Трапом и Грубером, ликовима са постера требало да трчи кроз Забрањену шуму да нађе оно што се зове највећа тајна у историји Штрумфова.

У новинама намијењеним ултраортодоскним Јеврејима у Израелу током прошлогодишње предсједничке кампање није објављивана фотографија Хилари Клинтон, подсјећа агенција АП. Сада је потврђено да ни анимирани женски ликови нису дозвољени.

Извор: БЕТА