latinica  ћирилица
28/03/2017 |  18:25 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Помозимо Милану Симетићу који води битку за живот и са - временом (ВИДЕО)

Породица, пријатељи, хуманитарне организације "Искра живота" и "Срце на длану" и даље воде битку с временом за прикупљање 300 хиљада евра за лијечење 13-огодишњег Милана Симетића из Шековића. Милан чека трансплантацију јетре и бубрега у Падови.
Милан Симетић - Фото: РТРС
Милан СиметићФото: РТРС

Од октобра мјесеца у београдској клиници Тиршова, Милан води највећу битку. Најновији налази нису дозволили остварење његове велике жеље - да почетак прољећа дочека у свом дому.

Само да он дође кући, па и не имали ништа. Сналазићемо се, само да дочекамо тај дан, да га видимо овде. Не знам шта би од живота више тражила, то ми је једина жеља", каже Миланова мајка Снежана Симетић.

Захваљујући бројним акцијама, до сада је прикупљено 100 хиљада евра. Али то је само трећина потребног износа. Још четири дана активан је хуманитарни број 1413.

"Поново користим прилику да позовем све грађане Републике Српске и Босне и Херцеговине, кориснике м:тел услуга, да још једном позову број 1413, јер тај њихов позив пуно значи Милану", истиче Миланов наставник историје Жељко Ристић.

Свим људима доброг срца писмом се одлучио обратити и Миланов брат близанац Иван.

"Ми смо као један, он је моја друга половина, зато вас све молим да ми помогнете у прикупљању новца за његов живот. Знате, обећао сам му да ћемо заједно однијети црвену ружу једној дјевојци, једној симпатији. Знам да има добрих људи и да ћете ми помоћи да мој брат оздрави да бих испунио своје обећање које сам му дао. Ваш Иван".

Да би Иван испунио дато обећање, a Mилан своју највећу жељу, помоћи можемо сви, позивом на хуманитарни број 1413 или уплатом новца на жиро рачун.