latinica  ћирилица
28/03/2017 |  16:39 | Аутор: РТРС

ФИФА суспендовала Месија на четири утакмице!

Свјетска фудбалска федерација суспендовала је нападача Аргентине Лионела Месија на четири утакмице због вријеђања помоћног судије.
Лионел Меси (Фото: hypebeast.com) -
Лионел Меси (Фото: hypebeast.com)

Голгетер Барселоне ће пропустити гостовање Боливији у ноћи између уторка и сриједе у квалификацијама за Свјетско првенство 2018.

Меси је судију вријеђао у минималној побједи над Чилеом у Буенос Ајресу, гдје је био стрелац јединог гола из пенала. Њега је ФИФА казнила због "увредљивих ријечи директно упућених помоћном арбитру".

Један од најбољих фудбалера свијета неће играти ни против Уругваја 31. августа, Венецуеле 5. септембра и Перуа 5. октобра. Биће на располагању селекцији тек 10. октобра на гостовању Еквадору, у посљедњем колу квалификација.

Ово је тежак ударац за "Гаучосе", с обзиром да их чека велика борба до краја квалификација за пласман на Свјетско првенство у Русији.

Аргентина је тренутно трећа на табели јужноамеричких квалификација за Мундијал 2018. са 22 бода, једним мање од Уругваја, а осам од лидера Бразила.

Имају свега један више од Колумбије на посљедњем мјесту које води директно у Русију, а два од Еквадора и Чилеа, који дијеле пету позицију која доноси бараж.

Извор: Б92