latinica  ћирилица
28/03/2017 |  14:37 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Богданић: Болница за хроничну психијатрију у Модричи примјер доброг рада (ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић изјавио је да је Болница за хроничну психијатрију у Модричи добар примјер здравствене установе у Српској.
Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић - Фото: СРНА
Министар здравља и социјалне заштите РС Драган БогданићФото: СРНА

"Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске уложило је значајна средства за рад и функционисање Болнице за хроничну психијатрију у Модричи, што ће чинити и у наредном периоду", рекао је Богданић током радне посјете Болници.

Он је истакао да ће Министарство овој установи и у наредном периоду посветити посебну пажњу да би се лијечење пацијената и рад запослених подигли на виши ниво.

Богданић је нагласио да је један од приоритета изградња новог објекта, за који постоји пројекат.

Директор Болнице за хроничну психијатрију у Модричи Миленко Ђукић рекао је да су током прошле и почетком ове године реализовани бројни пројекти у Болници.

"Најзначајнији пројекат који је реализован у овом периоду је изградња бунара за пијаћу воду", рекао је Ђукић и подсјетио да је пројекат, којим је трајно ријешено напајање Болнице здравом водом за пиће, финансиран донаторским средствима хуманитарних организација из Холандије од 15.000 КМ.

Он је истакао да су у наредном периоду планирана бројна улагања која ће побољшати услове рада особља и боравка и лијечања пацијената.

Према Ђукићевим ријечима, Болница за хроничну псијихатрију нема репрограмираних пореских обавеза.

"Током 2016. и на почетку ове године успјели смо да губитак у пословању са 300.000 КМ смањимо на 100.000 КМ", рекао је Ђукић.

У Болници тренутно има 154 запослена медицинска и немедицинска радника, на лијечењу су 283 пацијента, а на листи чекања за пријем на лијечење је 20 пацијената.

Извор: Срна