latinica  ћирилица
28/03/2017 |  14:04 ⇒ 14:16 | Аутор: РТРС

У Дермалу праве опрему за италијанску војну полицију

Фабрика Дермал из Котор Вароша почела је испоруку 160.000 примјерака комплет опасача за италијанску војну полицију. Комплет опасач садржи футролу за резервни оквир, лисице, воки-токи уређај и ниско ношење оружја.
Котор Варош - Фабрика "Дермал" - Фото: СРНА
Котор Варош - Фабрика "Дермал"Фото: СРНА

- Тактички опасач намијењен је припадницима италијанске војне полиције, популарним карабинијерима, а футроле су израђене од синтетичке тканине велике издржљивости и имају отворе за провлачење опасача - истакао је директор и власник Дермала Раденко Бубић.

Осим испоруке опасача за италијанску војну полицију, Дермал производи намјенску обућу за министарства унутрашњих послова Србије и Црне Горе, као и за раднике Електропривреде Републике Српске. Недавно је потписан и уговор са словеначком Алпином за израду модне обуће и обуће за планинарење.

Поред новог производног погона, у који је уложено 2,5 милиона КМ, настављено је проширење производних капацитета. Према ријечима Бубића, нова инвестиција се простире на хиљаду метара квадратних.

- Ријеч је о бившем погону фабрике обуће Босна који желимо реновирати и запослити значајан број нових радника, а уложићемо 330.000 КМ властитих средстава - поручио је Бубић.

Фабрика обуће Дермал тренутно запошљава 600 радника. Циљ руководства фабрике јесте да се понуда и даље шири, али и унапређује успјешна сарадња са добављачима и партнерима.

Извор: СРНА