latinica  ћирилица
28/03/2017 |  12:52 | Аутор: РТРС

За Софију потребно још 540.000 долара

Хуманитарна организација "Будимо људи" синоћ је на свом фејсбук профилу објавила информацију да је за други дио лијечења трогодишње Софије Мићевић из Бањалуке потребно још 540.000 долара.
"Срцем за Софију" - Фото: илустрација
"Срцем за Софију"Фото: илустрација

"Идемо даље! Нема стајања! 540 000$ је наша мисија да би смо могли прогласити побједу! Доказали смо да то можемо! За 7 дана прикупљен је износ за први дио лијечења, имуно терапију која треба да оспособи Софијин организам за оно сто слиједи. А то је трансплантација у Балтимору. Положили смо сви скупа само један колоквиј. За цијели испит требамо се још добро намучити. А након тога ћемо сви заједно радити на томе да се ово више никада не деси", написали су чланови организације "Будимо људи".

Они су такође навели да ће тражити Софијин закон.

"Нека нам уведу порез попут оног Фонда солидарности који смо плаћали две године. Тражићемо начин и заједно се борити за то, за сву дјецу у Босни и Херцеговини!", наводи се у поруци Хуманитарне организације "Будимо људи".

Износ од 270.000 долара за први дио лијечења у Америци трогодишње Софије Мићевић из Бањалуке, а која болује од акутне лимфобластне леукемије, јуче је прикупљен.

И институције на нивоу БиХ раде на томе да држава потпише гаранцију да трогодишња дјевојчица хитно оде на лијечење у Америку.

Игор Црнадак, министар спољних послова БиХ, рекао је јуче да ради на што хитнијем одласку Софије на лијечење, те да ће данас бити познато више детаља.

Од укупно 270.000 долара, колико је потребно за први дио лијечења мале Софије на клиници "Јонс Хопкинс Медицине Интернатионал", јуче поподне било је потребно сакупити још само 23.000 КМ, да би тај износ убрзо био и сакупљен.

У хуманитарној организацији "Будимо људи" из Бањалуке рекли су да се тренутно ради на добијању визе за одлазак на лијечење у Балтимор, гдје ће Софија највјероватније ићи редовним летом.

Мала плућа Софије Мићевић у Београду се очајно боре за дашак живота јер су јој увећане јетра и слезена, које јој притишћу плућа, а ако што хитније не оде на лијечење у Балтимор, може доћи до најгорег могућег сценарија.