latinica  ћирилица
27/03/2017 |  16:59 ⇒ 28/03/2017 | 12:53 | Аутор: РТРС

Уз помоћ предсједника Српске млади кувари иду на такмичење у Москву

Професор Угоститељско-трговинско-туристичке школе у Бањалуци Предраг Тошић рекао је Срни да ће бити реализован одлазак ученика четвртог разреда Иване Керезовић и Дражена Суботића на Омладински гастрономски фестивал - "Васкрс 2017" у Москви, захваљујући предсједнику Републике Српске Милораду Додику, који ће финансирати њихов пут.
Кувари Угоститељске школе у Бањалуци  (Фото:unoradiobl.com) -
Кувари Угоститељске школе у Бањалуци (Фото:unoradiobl.com)

Тошић је додао да ће бањалучки ресторан "Агапе" сносити трошкове намирница и униформи, те подсјетио да је Представништво Републике Српске у Москви обезбиједило смјештај.

"Уз подршку директора и управе школе успјели смо да пронађемо спонзоре за пут у Москву. Захваљујемо донаторима и надамо се да ћемо оправдати њихово повјерење", рекао је Тошић.

Он је напоменуо да ће на Фестивалу представити традиционална српска јела, али и учествовати у такмичарском дијелу који подразумијева четири номинације - месна закуска, традиционално пециво, јело од младог сира и празнични сто, а све у духу Васкрса.

Фестивал ће окупити младе куваре и из других православних земаља.

Омладински гастрономски фестивал - "Васкрс 2017" биће одржан 25. априла у Културно-пословном центру Републике Комије у Москви, у организацији Свето-Даниловског манастира и Центра за обнову традиција из Москве.

Осим Представништва Републике Српске, Фестивал су подржали и Привредна комора Руске Федерације, Савез индустријских синдиката, Центар за развој стратешких пројеката, амбасаде Србије, Грчке, Бугарске, Кипра, Молдавије и Бјелорусије, те Национални савез кувара, Московски кулинарски савез и други.

Извор: СРНА