latinica  ћирилица
27/03/2017 |  14:06 | Аутор: РТРС

Песков: Русија се не мијеша у српске изборе

Нема говора о томе да се Кремљ мијеша у изборни процес у било којој земљи, па ни у Србији, рекао је данас портпарол руског предсједника Дмитриј Песков.
Дмитриј Песков - Фото: Beta/AP
Дмитриј ПесковФото: Beta/AP

На констатацију новинара да се Путин састаје данас са Александром Вуцићем, који је премијер Србије, али и кандидат на скорашњим предсједничким изборима, као и да се други предсједнички кандидат Војислав Шесељ заложио за размјештање руских војних база у Србији и на питање да ли Кремљ те изјаве тумачи ка покушај да се обезбиједи подрска руских власти и да ли је Русија спремна да је пружи, он каже:

“Безусловно, нема ријечи о томе да би се Кремљ мијешао у неке изборне процесе. Али, ви знате да Русија и Србија имају специфичан карактер билатералних односа и то свакако одређује прилицно интензиван темпо подршке политичког дијалога на најразличитијим нивоима“, одговорио је Песков, преноси РИА.

Песков је претходно рекао да ће Путин и Вучић разговарати данас у Москви о даљем развоју стратешког партнерства између двије земље, економским везама и другим питањима.

"Предсједник ће се данас састати са српским премијером Вучићем. Како се очекује биће размотрено стање и даље унапрјеђење руско-српског стратешког партнерства, а велика пажња биће посвећена побољшању билатералних трговинске и инвестиционе сарадње , ширењу културних и химанитарних веза", рекао је Песков новинарима уочи сусрета двојице лидера.

Како је додао, на дневном реду биће и ситуација на свјетској политичкој сцени, као и ситуација на Балкану.

Извор: ТАНЈУГ