latinica  ћирилица
27/03/2017 |  13:12 ⇒ 16:28 | Аутор: РТРС

ПДП и НДП заједно на изборима, могуће уједињење?

Предсједници Партије демократског прогреса и Народног демократског покрета Бранислав Бореновић и Драган Чавић и почасни предсједник ПДП Младен Иванић разговарали су данас у Бањалуци о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ.
Бореновић, Иванић, Чавић - Фото: РТРС
Бореновић, Иванић, ЧавићФото: РТРС

Након сједница предсједништава двије партије, на којима је размотрена могућност укрупњавања политичке сцене у Републици Српској, руководство ПДП и НДП разговарали су о моделима чвршће сарадње и заједничком изласку двије партије на опште изборе наредне године.

ПДП и НДП су договориле интензивнију сарадњу политичких субјеката, тим прије што опште прилике у Републици Српској захтијевају одлучније и енергичније дјеловање странака опозиције.

Заједнички је оцијењено да је стање у Републици Српској изузетно тешко и да "власт нема одговор ни на једно крупно економско и политичко питање".

"ПДП и НДП су осудиле лутање власти и лоша рјешења, наставак задуживања и нерјешавање животних проблема грађана, као и евидентан раст корупције и криминала", наводи се у саопштењу.

Лидери ПДП и НДП закључили су да су то све разлози због којих је неопходно активније и организованије дјеловати против власти у Републици Српској.