latinica  ћирилица
26/03/2017 |  15:44 ⇒ 27/03/2017 | 12:14 | Аутор: РТРС

Додик: Подршка Вучићу због одбране српског народа (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик подржао је данас у Новом Саду кандидатуру Александра Вучића за предсједника Србије због, како је навео, Вучићеве изјаве да никада више неће бити злочиначких акција према српском народу какве су биле "Бљесак" и "Олуја".
Додик, Мировић и Вучевић на скупу Удружења Крајишника - Фото: ТАНЈУГ
Додик, Мировић и Вучевић на скупу Удружења КрајишникаФото: ТАНЈУГ

Јаке везе које Република Српска има са Србијом, предсједник Милорад Додик данас је потврдио у Новом Саду, састанком са предсједником Покрајинске владе Војводине.

Најављени су нови пројекти и привредна сарадња, али и политичка подршка. Предсједник Додик подржао је кандидатуру Александра Вучића за предсједника Србије због, Вучићеве изјаве да никада више неће бити злочиначких акција према српском народу какве су биле "Бљесак" и "Олуја".

"Ми у Републици Српској смо те Вучићеве ријечи, на мјесту какво је Градина, добро чули и разумјели. Вучић и кад не буде предсједник Србије, кад му истекне мандат, обавезао је том изјавом све будуће предсједнике Србије да морају бити чврсто залеђе цјелокупном српском народу. Српски народ, крајишки народ, те обавезујуће ријечи веома добро памти јер их је заправо изговорила Србија", рекао је Додик.

Прва званична посјета предсједника Српске, за премијера Прокрајинске владе била, је како је рекао, од великог значаја. Мировић каже да му је циљ да се сарадња с Републиком Српском интензивира у свим областима живота и рада а почеће каже од стратешки важних путних пројеката, јер се за Војводину, огроман дио робне размјене одвија управо на релацији са Српском.

- Влада Српске се опредјелила да у општинама у којима живвот зависи од појединих предузећа да у тим општинама инвестира око 30 милиона. Ово је прилика да и људи из Војводине можда због свог поријекла или пословине прилике инвестирају тамо. Биће то сигурно лијепа прилика, истакао је предсједник Српске Милорад Додик.

 Разговор Додик-Мировић (Фото: РТРС)

- Ми смо прихватили позив предсједника Додика да са привредницима и представницима туристистичких радника, посјетимо Републику Српску, и да се та сарадња тако одвија да ускоро имамо најконкретније разговоре о питањима које смо данас отворили, нагласио је Игор Мировић, предсједник Покрајинске владе Војводине.

Српска и Војводина сарадњу планирају успоставити у области гасне инфраструктуре, универзитета, те клиничких центара. Додик и Мировић присуствовали су и скупу Крајишника у Новом Саду на којем је предсједнику Српске додијељен барјак и захвалница Удружења Крајишника Војводине.

- Данас бијемо нове битке, за опстанак Републике Српске, никада више не треба дозволити да неко понижава ни Српску ни Србију. И предсједник Додик успјешно и достојанствено брани Републику Српску и он ће увијек у томе имати нашу подршку, поручио је Мировић.

Представници Покрајинске владе и предсједник Српске пружили су подршку Александру Вучићу на предстојећим изборима. Како је рекао Додик, Вучићева Владе је прва која је без поговора финансијки помогла Српску, када је прошле године откупила емитоване обвезнице и прва која му, како каже Додик, никада није говорила шта мора или не мора да уради.

Крајишници су исказали захвалност Додику због иницијативе о заједничком обиљежавању датума Српске И Србије, јер су се након прошлогидишњег Дана сјећања први пут осјећали добродишлим у Србију. Предсједник Српске с друге стране, рекао је да никада неће тражити од српског народа да уђе у НАТО јер су они подржавали све то.