latinica  ћирилица
25/03/2017 |  18:16 | Аутор: РТРС

Вишеград: Пожари на више локација

На подручју општине Вишеград у протекла 24 часа забиљежено је 15 мањих и већих пожара насталих усљед паљења ливада и корова на више различитих локација, речено је Срни у Ватрогасној јединици Вишеград.
Пожар - Фото: СРНА
ПожарФото: СРНА

"Причињена штета је велика, а узрок пожара је људски фактор без сумње. Није ријеткост да вишеградски ватрогасци имају по шест интервенција дневно", истакао је командир Ватрогасне јединице Вишеград Жељко Милошевић.

Он је истакао да Ватрогасна јединица улаже ванљудске напоре да све санира, али да се не може у исто вријеме на све стићи.

"Велику помоћ нам пружа екипа из Шумског газдинства `Панос` која гаси са нама. Апелујем на грађане да обрате максималну пажњу док уређују ливаде", рекао је Милошевић.

Шеф Радне јединице Електродистрибуције Вишеград Радојко Сташевић рекао је да су екипе електродистрибуције свакодневно на терену.

"Услед пожара знатно је оштећено око 50 стубова електро мреже, због чега један број домаћинстава нема електричну енергију", рекао је Сташевић.

Он је додао да су дрвени стубови карактеристични зато што су суви, лако се запале и углавном их све морају мијењати.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић упутио је апел грађанима да воде рачуна приликом уређења, како не би долазило да пожара.

"Молим све оне који долазе викендом у своја села да контролишу пожар, и када одлазе назад да не остављају ватру јер због неконтролисаног паљења ливада постоји опасност да буду угрожена домаћинства и материјална добра", рекао је Ђуревић.

Извор: Срна