latinica  ћирилица
25/03/2017 |  16:28 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Хуманитарна акција "Срцем за Софију" одјекнула широм Српске и дијаспоре (ВИДЕО)

Хуманитарна акција "Срцем за Софију" коју проводи хуманитарна организација "Будимо људи" из Бањалуке, одјекнула је широм Српске и дијаспоре.
"Срцем за Софију" - Фото: илустрација
"Срцем за Софију"Фото: илустрација

Свакодневно се бројни грађани, организатори разних културних, спортских и других догађаја јављају са жељом да прикупљени новац донирају за лијечење трогодишње Софије Мићевић која болује од леукемије, а којој је једина нада третман Те ћелијама у болници у америчком граду Балтимор.

Потребна сума од 270.000 долара изгледа још далеко, али није недостижна. Бројни коментари подршке на фејсбук страницама акције дају елана и Софијиној породици и волонтерима да дају све од себе како би новац што прије био прикупљен.

Министарство здравља одобрило је уплату од 200.000 марака на Софијин рачун, Кабинет предсједника Српске 20.000 долара, а уплате појединаца и правних лица свакодневно стижу што на Софијин рачун, тако и на подрачун Хуманитарне организације  "Будимо људи" отворен на њено име.

У току је и снимање за промо спот за мтел хуманитарни број који ће бити активан од 1. априла. Координаторка акције Даниела Ратешић истиче да је свака иницијатива прикупљања новца добродошла.

Акцији су се придружили чланови Падобранског клуба из Бањалуке, бројни музичари, фотографи, Кинолошки савез РС, бројни привредници, студенти и дјеца који, свако на свој начин покушавају да помогну Софији.