latinica  ћирилица
25/03/2017 |  10:18 | Аутор: РТРС

За сада нема посљедица у Србији због кризе у "Агрокору"

Министар трговине Србије Расим Љајић рекао је да за сада нема посљедица по запослене, али ни за добављаче у Србији, због кризе у хрватском "Агрокору", у оквиру којег ради неколико компанија у Србији.
Расим Љајић - Фото: ТАНЈУГ
Расим ЉајићФото: ТАНЈУГ

Љајић је рекао да се прати ситуација у тој компанији и да је важно да се она стабилизује, с обзиром да запошљавају укупно 60.000 радника, од чега у Србији више од 11.000.

"Пратимо ситуацију иако су нас уверавали да у Србији нису имали проблема. Важно је да `Агрокор` стабилизује своје пословање и сваки улазак свежег капитала, као и сваки знак опоравка користан и за нас", истакао је Љајић за РТС и најавио састанак српских државних званичника са руководством "Агрокорових" фирми у Србији.

Он је навео да хрватска Влада најављује нови закон који ће помоћи компанијама које запошљавају више од 8.000 радника и које су зарадиле више од милијарду евра, а "Агрокор" је једна од њих.

Говорећи о српском туризму, Љајић је рекао да су и у овој години очекивања велика.

"Имамо проблем да средства са којима располажемо - то је 600.000 милиона динара /више од 4,8 милиона евра/ расподелимо на пројекте који ће допринети расту српског туризма", наводи Љајић.

Он је најавио реализацију неколико великих пројеката, међу којима је изградња гаража на Копаонику, завршетак Омладинског културног центра на Златибору, изградња инфраструктуре на Старој планини.

Љајић је рекао да ће ове године бити ријешен и статус неколико бања у
Србији.

"Посао око решавања статуса бања иде спорије него што смо очекивали. За нас ће бити велики неуспех ако за пет до десет бања у Србији не решимо имовинско-правни статус у току године", каже Љајић.

Извор: Срна