latinica  ћирилица
25/03/2017 |  08:48 | Аутор: РТРС

Амерички доктор тврди да је пронашао лијек за сепсу

Доктор Пол Марик, стручњак за интензивну љегу из савезне америчке државе Вирџинија, тврди да један једноставан третман може да спријечи напредовање сепсе у организму.
Доктор Пол Марик - Фото: Screenshot/YouTube
Доктор Пол МарикФото: Screenshot/YouTube

Марик наводи да је инфузија са убризганим витамином Ц, тијамином и стероидима имала изванредно дејство на пацијенте које је хитна помоћ довезла у овом потенцијално смртоносном стању.

Доктор је изјавио за НПР да испробао овај третман као посљедњу очајничку мјеру да спасе пацијента док је радио у једној болници у Норфолку, а на то га је инспирисала једна студија коју су спровели истраживачи са Универзитета "Вирџинија Комонвелт".

"Примили смо 48-годишњу жену којој су отказали бубрези. Отказала су јој и плућа. Било ми је савршено јасно да ће умријети. У ситуацијама попут ове, почињете да размишљате ван својих оквира", рекао је Марик.

Сљедећег дана доживио је изненађење свог живота. Пацијенткиња не само да је преживјела, него је пуштена кући за два дана, пише Индепендент.

Марик је на овај начин до сада излијечио више од 150 пацијената, а резултате лијечења 47 особа описао је у студији која је објављена у магазину "Чест".

Извор: Б92