latinica  ћирилица
24/03/2017 |  21:54 | Аутор: РТРС

Настављени протести против "тиранске платформе"

У Скопљу су и вечерас одржани протести против платформе албанских политичких странака, такозване тиранске платформе, а окупљеним грађанима придружили су се и грађевински радници.
Протести у Македонији (архив) - Фото: РТРС
Протести у Македонији (архив)Фото: РТРС

Присталице грађанске иницијативе "За заједничку Македонију" поновиле су своје захтјеве - безусловно одбацивање "тиранске платформе" и очување јединствене Македоније.

Богдан Илиевски, један од организатора, изразио је задовољство што сваког дана све више Македонаца излази на улицу како би поручили да не дају државу, име, заставу, језик, химну, грб Македоније.

"Излазимо да одбранимо оно што је наше", поручио је Илиевски.

Етномузиколог Ивона Опетческа Татарчевска позвала је политичке лидере да престану да обмањују народ, да изађу пред грађане и појасне шта су се договарали све вријеме.

Протести у Скопљу почели су након што је лидер ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски оптужио СДСМ и њиховог лидера Зорана Заева да заједно са албанским политичким формацијама припремају редефинисање Македоније и позвао грађане да се укључе у обрани државе.

Ванредни парламентарни избори у Македонији одржани су крајем прошле године, ни три и по мјесеца од тих избора земља нема ни владу, ни предсједника парламента.

Извор: СРНА