latinica  ћирилица
24/03/2017 |  18:48 ⇒ 18:48 | Аутор: РТРС

Русија за одлучно унапређење сарадње са Србијом

Русија сматра да је дошло вријеме за одлучно унапређење сарадње са Србијом, посебно у економској области, гдје су потребни нови приступи, механизми, нове идеје, изјавио је руски амбасадор у Београду Александар Чепурин.
Александар Чепурин - Фото: ТАНЈУГ
Александар ЧепуринФото: ТАНЈУГ

- Руска страна је спремна да иде напријед толико далеко колико су за то спремни Срби - рекао је Чепурин за Спутњик.

Амбасадор је истакао да је предстојећи сусрет у Москви предсједника Русије Владимира Путина и премијера Србије Александра Вучића порука спремности за унапређење сарадње у свим областима: политичкој, економској, културној.

Он је истакао да се Русија недвосмислено залаже за стабилност Балкана, рјешавање проблема политичким средствима, и, између осталог, подржава напоре српског руководства да ситуација у региону остане под контролом, да се поново нормализује.

За наводе појединих западних медија да Русија на Балкану води "политику дестабилизације", Чепурин је рекао да је то или наивност, или глупост.

- Грчевити покушаји да се у НАТО угурају понеке балканске земље, уз промјену њиховог генетског кода, а да народ о томе нико и не пита, јесу управо оно што дестабилизује ситуацију на Балкану - истакао је Чепурин.

Извор: СРНА