latinica  ћирилица
24/03/2017 |  15:55 ⇒ 17:13 | Аутор: РТРС

У Зворнику потписани уговори о стипендирању студената (ВИДЕО)

Представници града Зворника потписали су данас са 127 студената уговоре о стипендирању у академској 2016/2017. години. За стипендирање ће ове године из градског буџета бити издвојено 187 хиљада марака.
Зворник - потписивање Уговора о стипендирању - Фото: РТРС
Зворник - потписивање Уговора о стипендирањуФото: РТРС

Највећи број стипендиста су студенти медицине , а потом техничких наука. Уговор је потписао и Александар Ребић студент новосадског ФТН-а. 

"Добитник сам стипендије на основу тога што сам био 'вуковац' у средњој школи, много ми значи, даје ми подстрек за наставак школовања, желио бих да се захвалим локалној заједници", рекао је Ребић.

Студентима који су потписали уговоре у десет мјесечних рата биће исплаћено 1.000 марака. 

"Студирам медицину у Новом Саду, ова стипендија ми значи да ми олакша животне дане", каже и Огњен Ерић, а његове ријечи потврђује и Славко Мијатовић, који је родитељ једне студенткиње: "Стипендија је од великог значаја, помаже доста, тако да добро дође и мени, а и студенту и родитељима".

Градоначелник Зворника поручио је студентима да су они будућност града и да ће у Граду увијек имати подршку. 

"Ми смо се и ове године трудили да свима обезбиједимо који испуњавају услове нешто стипендија у оквиру могућег. Нисмо никог вратили ко је испунио услове за конкурс за стипендирање. Право је свакога човјека да се образује, нажалост сви не могу себи приуштити високо образовање", изјавио је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

У наредном периоду биће потписани уговори и са преосталих 194 студента који су прошли конкурс.