latinica  ћирилица
24/03/2017 |  12:36 | Аутор: РТРС

Пољопривредници- састанак ради превазилажења проблема у аграру

Представници четири удружења пољопривредника из Републике Српске и Федерације БиХ поново су позвали предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића да што прије организује састанак ради превазилажења проблема у аграру.
Пољопривреда - Фото: илустрација
ПољопривредаФото: илустрација

Ситуација у домаћем аграру је катастрофална, наглашено је у заједничком писму предсједника Савеза удружења пољопривредних произвођача Српске Стојана Маринковића, Удружења пољопривредних произвођача-мљекара Српске Владимира Усорца, Сељачког савеза ФБиХ Драгана Павловића и Савеза општинских удружења пољопривредника Унско-санског кантона Хусејина Селимовића.

Представници два удружења из Српске послали су писмо и предсједнику Републике Српске Милораду Додику од којег очекују позив за хитан састанак, с обзиром на то да је на прагу прољећна сјетва.

"Том приликом бисмо заједнички покушали да пронађемо најбоља рјешења за превазилажење ове ситуације која је незавидна", наводи се писму Додику.

У наведеним писмима, пољопривредници апелују да им се позитивно одговори, те напомињу да су за викенд планиране сједнице управних одбора и скупштина удружења на којима ће бити донесен коначан став о спорним питањима.

Извор: СРНА