latinica  ћирилица
24/03/2017 |  10:29 ⇒ 14:17 | Аутор: РТРС

Бањалука: Уклоњени нелегално постављени каблови два интернет оператера (ФОТО)

Бањалучки инспектори јутрос су, по налогу градоначелника Игора Радојичића, почели са уклањањем нелегално постављених инсталације два градска кабловска оператера.
Уклањање нелегално постављених каблова - Фото: РТРС
Уклањање нелегално постављених кабловаФото: РТРС

Акција, која је почела јутрос скидањем инсталација на Бањалучком пољу, у близини пословне зграде “Еурохерца“, односи се на кабловску канализацију предузећа “Софт нет“ и “Трион тел“.

Вршилац дужности начелника Одјељења за инспекцијске послове Јанко Кецман казао је да је, по налогу градоначелника Радојичића, наложено хитно уклањање свих бесправно постављених инсталација кабловске канализације.

Он је појаснио да су инспектори данас почели да уклањању нелегално постављене инсталације оператера “Софт нет“ и “Трион тел“. Како је прецизирао, “Софт нет“-у је још прошле године наложено да уклони нелагално постављене инсталације, али су се они оглушили о тај захтјев, док је “Трион тел“, с друге стране, своју опрему поставио у последњих мјесец дана.

Кецман је нагласио да је градска инспекција овим предузећима у сриједу наложила да у року од 72 часа уклоне нелегалне постављене инсталације, али да они нису испоштовали налог градских служби.

"Данашња активност је само почетак координисаних активности свих ресорних градских служби, чији је крајњи циљ спречавања бесправне градње у Бањалуци, било да је ријеч о нелегалној кабловској канализацији или дивљој градњи. Сви привредени субјекти, о коме год да се ради, морају да схвате да је такво понашање недопустиво и да ће бити строго санкционисано. Дакле, овакве акције неће бити изузетак, него правило" – рекао је Кецман.

Он је додао да ће се ове активности наставити и у наредном периоду.

Како јавља наш репортер, на позив радника "Софт нета", који не дозвољава уклањање кабла, дошла је полиција, која је узела изјаве од представника ове фирме и градских инспектора.