latinica  ћирилица
23/03/2017 |  17:20 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Наставак сaрадње Граничне полиције с ЕКСБИС програмом

У Сарајеву је данас договорен наставак сарадње Граничне полиције БиХ са директором Програма за контролу извоза и безбједност граница /ЕКСБИС/ за западни Балкан Бироа за међународну безбједносност и спречавање ширења наоружања Владе САД Џоом Болдвином.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Замјеник директора Граничне полиције БиХ Зијад Срабовић је на састанку којем је присуствовао и начелник Канцеларије за професионалне стандарде и унутрашњу контролу Владимир Поповић представио надлежности, организацију и активности ове полицијске агенције.

Током сусрета било је ријечи и о наредним специјалистичким обукама које ће се одржати у склопу ЕКСБИС Иницијативе за три земље БиХ, Србију и Хрватску, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Болдвин је представнике Граничне полиције БиХ информисао и о скорој донацији специјалистичке опреме за ноћно осматрање границе.

У досадашњем периоду америчка влада је посредством ЕКСБИС програма Граничној полицији БиХ донирала опрему вриједности око 1,150 милиона КМ, а реализоване су и бројне специјалистичке обуке.

Извор: СРНА