latinica  ћирилица
23/03/2017 |  11:57 ⇒ 19:47 | Аутор: РТРС

Иванић има преча посла у институцији у којој прима плату

Забринутост предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића за социјалну и економску ситуацију у Српској може навести на закључак - да је ситуација у институцијама БиХ толико добра, да му преостаје времена да брине и о приликама у Српској, каже предсједник Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"С обзиром да ни њему, ни људима из Савеза за промјене не полази за руком да изађу на крај са самовољом Бакира Изетбеговића, Иванић је одлучио да мало "сређује" ствари у Српској.

Ако се не би петљао у послове у вези с Парламентом БиХ, како рече, зашто окупља парламентарце у Сарајеву. Ако је забринут за споразум са ММФ-ом, зашто се не потруди да тај споразум испоштују одговорне заједничке институције, јер је Влада Српске испунила све обавезе", истакао је Додик.

На питање СРНЕ да прокоментарише тврдњу Иванића да Српској пријети "ватрено прољеће, да је чека тешко вријеме, и да ће многи буџетски корисници бити у великим проблемима", Додик је рекао да "управо Иванић и његови политички партнери из Савеза за промјене, али и Федерације БиХ прижељкују, како он то каже, "ватрено социјално прољеће" у Српској, које, додуше - под другим називима, најављују десет година".