latinica  ћирилица
23/03/2017 |  11:57 | Аутор: РТРС

Рајилић: Донијети закон у другом кварталу, а не у посљедњем

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић сматра да усвајање закона о заштити жртава ратне тортуре треба да буде у другом кварталу ове године, а не у посљедњем како је планирано у Народној скупштини.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС
Божица Живковић РајилићФото: РТРС

"Плашимо се да овај закон поново неће бити усвојен, јер се мало кад деси да Народна скупштина Републике Српске заврши сав посао у посљедњем кварталу", рекла је Рајилићева.

Она очекује да ће народни посланици схватити неопходност усвајања закона и да ће његово доношење бити пребачено из посљедњег у други квартал.

"Доношење овог закона је било планирано прошле године у Народној скупштини Републике Српске, али закон није усвојен", подсјетила је Рајилићева.

Она је навела да би доношење овог закона женама жртвама рата у Републици Српској омогућило мјесечна примања, обештећење, јефтиније лијечење, те статус и права која им припадају из тог закона.

Парламент Српске на редовној сједници 28. марта требало би, између осталог, да разматра Приједлог програма рада Народне скупштине Републике Српске за ову годину.

Извор: СРНА