latinica  ћирилица
23/03/2017 |  10:29 ⇒ 16:51 | Аутор: РТРС

Полиција потврдила: Пронађено тијело дјевојке из Приједора (ВИДЕО)

Идентификацијом беживотног женског тијела пронађеног синоћ у кориту ријеке Уне у Доњој Градини, утврђено је да се ради о малољетној дјевојци из Приједора, која је 5. марта нестала у ријеци Сани – саопштено је из приједорског Центра јавне безбједности.
Доња Градина -
Доња Градина

За несталом дјевојком у протеклих 17 дана трагале су Територијалне ватрогасне јединице из Приједора, Новог Града и Козарске Дубице, припадници Цивилне заштите као и Специјални ронилачки тим из Словеније са псима трагачима обученим за трагање на води и око воде.

- У току данашњег дана полицијски службеници подузимају мјере и радње под надзором тужиоца, у циљу утврђивања околности проналаска тијела и утврђивања тачног узрока смрти, рекла је Звјездана Алендаревић, портпарол ЦЈБ Приједор.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковићрекао је да је град Приједор учинио све што је било могуће да покуша да пронађе тијело малољетнице која је изгубила живот у ријеци Сани.

- На жалост, остаје да и ми констатујемо да је синоћ пронађено тијело малољетне Душке Џевер након потраге која је трајала 17 дана и да смо учинили што је било у нашој моћи да се ова потрага и раније заврши - рекао је Ђаковић на конференцији за новинаре.

Истакао је да је у договору са локалним екипама цивилне заштите и ватрогасне јединице посегао и за републичким ресурсима у настојању да се пронађе тијело дјевојке. Додао је да су се на позив одазвале и колеге из Републичке управе цивилне заштите и Словеније, који су се одмах активно укључили у потрагу.

Та акција била је неуспјешна, јер је водостај био висок и тијело је пронађено изван претраживаног подручја.

- Иако је ријеч утјехе немогуће дати, надам се да ће породица имати снаге да превазиђе ову трагедију, а ми да се надамо да се овако нешто више никада неће догодити у нашем граду - истакао је Ђаковић.

Шеф Одсјека цивилне заштите Душан Врањеш је истакао да је овај одсјек обједињавао све предузете активности свих субјеката који су били укључени у тражење нестале утопљене особе. Сматра да се ово искуство може користити за друге акцидентне ситуације јер је ова потрага била примјер како се добрим приступом може организовати сарадња и помоћ других, сусједних република и држава на тражењу нестале особе.

Старјешина приједорске Територијалне ватрогасне јединице Небојша Миљуш је нагласио да је ова јединица од првог тренутка употријебила све постојеће капацитете.

- Потрагу смо у старту проширили на колеге из Новог Града и Козарске Дубице који су нам помагали, а имали смо помоћ од Републичке управе Цивилне заштите и Цивилне заштите Словеније која је са специјалним псима трагачима учествовала у овој акцији - рекао је Миљуш, и додао, да су током читаве акције били активни припадници ЦЈБ Приједор који су од првог дана били укључени у свакодневну потрагу.