latinica  ћирилица
22/03/2017 |  22:41 ⇒ 22:49 | Аутор: РТРС

Теквондоиста Бојан Малешевић спортиста године Прњавора (ФОТО)

Члан Теквондо клуба "Прњавор" Бојан Малешевић проглашен је вечерас за најбољег спортисту општине Прњавор у 2016. години.
Бојан Малешевић - спортиста године - Фото: СРНА
Бојан Малешевић - спортиста годинеФото: СРНА

Малешевић је у прошлој години на првенствима у Републици Српској и БиХ освојио укупно 18 медаља, од чега седам златних, три сребрне и осам бронзаних.

"Као посебан успјех издвојио бих прво мјесто на првенству БиХ у Сарајеву у апсолутној категорији у борбама и исти резултат на превенству Републике Српске", рекао је Малешевић.

Он је најавио нове наступе на неколико турнира у априлу, као и крајем маја на турниру А класе "БХ опен" у Зворнику.

За најбољу сениорку у прошлој години проглашена је Јована Његован из Теквондо клуба "Прњавор".

Теквондо клуб "Прњавор" добио је награду као најбољи спортски колектив, а његов тренер Бранислав Његован проглашен је за најуспјешнијег у 2016. години.

Његован је рекао да су добри резултати у прошлој години, као и велики број награда на вечерашњој манифестацији показатељ да клуб у континуитету има озбиљан рад.

"Признање за најбољи клуб импонује, али значи и обавезу, јер смо већ другу годину најбољи спортски колектив у општини. Зато настављамо са даљим радом и такмичењима. Већ 9. априла нас очекује наступ у све три старосне категорије на првенству Републике Српске у Добоју", каже Његован.

Прњавор - спртисти године

У конкуренцији 18 младих и перспективних спортиста, за најбољу је проглашена Елда Мешић из Теквондо клуба "Прњавор".

На вечерашњој манифестацији, Рукометном клубу "Слога" уручена је јубиларна награда за 45 година постојања, Горану Божићу из Карате клуба "Ипон" награда за минули рад у спорту, Мирославу Попадићу из Шаховског клуба "Пошк" Поточани за најбољег спортског радника, а за најуспјешније у категорији лица са инвалидитетом проглашени су Сретко Крнечни и Бранка Тривалић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш каже да спортисти из Прњавора, прије свега у појединачним категоријама, остварују запажене резултате и на локалним и на међународним такмичењима.

"Имамо проблем са колективним спортовима. Иако се у некима ради добро, сигурно да локална власт неће дозволити подјелу између појединих спортских клубова, какав је случај са два атлетска или кошаркашка клуба. Наш императив је да их ујединимо, али и да сваке године финансијски помогнемо један колективни спорт да се врати на старе стазе успјеха", рекао је Томаш.

Он је подсјетио да је за спорт у буџету општине за ову годину предвиђено око 180.000 КМ.

Организатор манифестације "Избор спортисте године" је општински Спортски савез, а покровитељ начелник општине Прњавор.

Извор: СРНА