latinica  ћирилица
22/03/2017 |  20:33 ⇒ 21:21 | Аутор: РТРС

Реал рекордом од 120 милиона узима Монаку нападача

Шпански листови "Марка" и "АС" осванули су ове сриједе у сличном издању, с њихових насловница смјешка се будућа суперзвијезда свјетског фудбала, а чини се и ускоро нови играч Реал Мадрида.
Мбапе (фото:Index.hr) -
Мбапе (фото:Index.hr)

Према писању Шпанаца, Реал Мадрид је спреман да сруши свјетски рекорд и да за 18-годишњег Француза Кајлиана Мбапеа плати највећу одштету икада.

Млади нападач одушевио је Европу ове сезоне одличним наступима у дресу Монака. У 32 утакмице забио је 19 и намјестио 11 голова ове сезоне, а посебно је инспирисан био у протеклих мјесец и по постигавши 11 голова уз пет асистенција у само 9 наступа.

Његова вриједност на популарном Трансфермаркту показује невјероватан успон младог фудбалера који је поникао у Монаковој школи.

У јулу, прије почетка сезоне, био је процијењен на тек милион евра, а данас га иста страница процјењује на више од 10 милиона евра. Тржишна цијена је и десет пута већа јер су за њега заинтересовани највећи европски клубови.

"АС" пише да је Монако већ одбио једну понуду од 110 милиона евра, наводно од једног енглеског клуба, па у Реалу знају да ће морати да понуде више ако желе да побиједе конкуренцију у овој трци. У Монаку ће тешко одбити толики новац, вољели би да задрже Мбапеа у својим редовима, али рачунају и да би већ на љето његова цијена могла додатно порасти након што упише прве наступе за Француску и с Монаком направи још који корак у Лиги шампиона.

Осим Реала, младог нападача, којег често успоређују с Тјеријем Анријем, желе и Барселона, ПСЖ те готово сви енглески великани.