latinica  ћирилица
22/03/2017 |  19:59 ⇒ 21:05 | Аутор: РТРС

Станишић купио Градски стадион у Угљевику (ВИДЕО)

Борис Станишић, предсједник фудбалског клуба Звијезда 09 из Етно села Станишићи, нови је власник Градског стадиона у Угљевику. Он је на рочишту које је данас одржано у Основном суду у Бијељини био једини заинтересовани понуђач. Стадион је купио за 803 хиљаде марака.
Стадион Рудар у Угљевику - Фото: РТРС
Стадион Рудар у УгљевикуФото: РТРС

Некада један од малобројних стадиона у БиХ са УЕФА лиценцом, Градски стадион у Гљевику, продат је због намирења нагомиланих дугова фудбалског клуба Рудар према Пореској управи, електродистрибуцији и другим приватним фирмама.

Одмах након куповине, Борис Станишић, власник фудбалског клуба Звијезда 09 из Етно села Станишићи најавио је радове на реконструкцији објекта. 

"Сада наравно приступам тамо адаптацији свега јер не знам да ли сте ишли, прилично је то руинирано све, тако да имам још доста тога да уложим и да то доведем до једног какав је и био некада тај стадион. Дакле потребан је још одређен број средстава да се уложи али обзиром да имам искуства у том послу мислим да ће то бити у скорије вријеме тип-топ", рекао је Борис Станишић, нови власник стадиона.

Из фудбалског клуба Рудар које је газдовало овим стадионом, рекли су да ће свој став о продаји стадиона заузети након састанка управе која је заказана за вечерас, док ће своје мишљење о продаји стадиона надлежни из угљевичке општине саопштити у току сутрашњег дана.