latinica  ћирилица
22/03/2017 |  17:02 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Додик обишао Градску кућу у Андрићграду (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић обишли су данас Градску кућу у Андрићграду у коју ће општинска администрација бити пресељена до краја мјесеца.

- Ово је изузетан објекат који општина Вишеград заслужује. Драго ми је да ће општинска администрација преселити у нове просторије у којима ће имати одличне услове за рад - истакао је Додик.

Он је рекао да има одличну сарадњу са начелником општине Вишеград којем су, како је рекао, сва врата у Бањалуци отворена и нагласио да у Вишеград увијек радо долази.

Ђуревић је нагласио да су предности Градске куће велике, а једна од њих је свакако увођење инфо пулта у којима ће радити по један представник из сваког одјељења тако да ће грађани на једном мјесту моћи да добију све потребне информације и стручну помоћ.

У оквиру Градске куће биће и шалтер поште, а радници на писарници биће униформисани. Начелник је додао да су набављени и читачи картица, тако да ће сви запослени морати да се региструју када долазе и одлазе са посла, а планирано је и увођење видео надзора.

Ђуревић је подсјетио да ће у постојећу зграду општине која се налази у центру града преселити полиција и канцеларија Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података.

Цијели комплекс Андрићград је парцела општине, на којој је успостављена концесија, а земљиште испод објекта Градске куће је изузето, односно донесено је рјешење о изузимању земљишта из концесије, тако да је ова парцела власништво општине Вишеград.

У пријеподневним часовима Додик и Ђуревић обишли су Андрићград, а у делегацији су били и савјетник предсједника Републике Миладин Драгичевић и предсједник Клуба Срба у Вијећу народа Српске Перо Петровић.

Извор: СРНА