latinica  ћирилица
22/03/2017 |  16:48 ⇒ 17:19 | Аутор: РТРС

Украјина осудила одлуку Приштине о национализацији имовине

Амбасадор Украјине у Србији Олександр Александрович каже да је одлука приштине о национализацији имовине која је у власништву Србије на Косову незаконита.
Приштина не признаје границу - Фото: Novosti.rs
Приштина не признаје границуФото: Novosti.rs

"Такозвана косовска влада је 15. марта донијела одлуку о преузимању некретнина које су регистроване на име Србије и Југославије, у власништво такозване Републике Косово", наводи се у изјави амбасадора Александровича достављеној медијима.

Украјински дипломата с тим у вези каже да његова земља потпуно дијели негодовање званичног Београда и његов став о незаконитости одлуке косовске владе да национализује објекте које су у власништву Србије.

Украјина се, како истиче, и даље придржава позиције о непризнању једнострано проглашене независности Косово и самим тим не признаје правомоћност преласка објеката власништва Републике Србије у власништво косовске владе.

"Дијелимо став Владе Републике Србије о томе да су такви кораци антиуставни и да немају правне посљедице, при томе не само за Републику Србију, него и за Украјину", поручио је амбасадор Александрович.

Извор: Танјуг