latinica  ћирилица
21/03/2017 |  21:54 | Аутор: РТРС

Исхрана за бољу концентрацију

Кетогена дијета је посебни режим исхране уз помоћ којег тело почиње да сагоријева масти и користи их као извор енергије умјесто угљених хидрата.
Риба - Фото: илустрација
РибаФото: илустрација

На овај начин за само двије недјеље вишак килограма се брзо губи, притисак се доводи у нормалу и постиже се боља концентрација и бржи рад мозга.

Кетогена дијета подразумијева уношење протеина у што већој количини док би угљене хидрате требало да избјегавате. За вријеме овог режима препоручују се оброци који се састоје од свих врста меса, рибе, јаја и сирева. Требало би да у потпуности престанете да конзумирате хљеб, тјесетине, приринач, кромпир и остале намирнице које су пуне скроба. Јер количина угљених хидрата током ове дијете мора да буде испод 50 грама, како бисте постигли што боље резултате.

Кетогенска дијета доводи тијело у стање кетозе, а то значи да у крви и урину долази до повећања кетона који настају због претварања масти у једноставније масне киселине. Усљед овог стања организам почиње да користи кетоне и енергију која се налази у мастима. На овај начин тијело добија више енергије, издржљивије је, а побољшава се и ментални фокус.

Нижи унос угљених хидрата, и коришћење масти за енергију повољно утиче на контролу шећера у крви и смањује негативни утицај повишеног инсулина у организму. Кетогенски режим исхране добар је и за регулацију крвног притиска, контролише проблеме са горушицом, и побољшава квалитет коже, па се посебно препоручује особама које имају проблема са акнама.

Извор: Новости