latinica  ћирилица
21/03/2017 |  21:28 ⇒ 22:40 | Аутор: РТРС

Завршен фестивал поезије "Витезово прољеће"

Наступима око двадесет пјесника из Србије, Црне Горе и Републике Српске у Културном центру Градишка вечерас је завршен дводневни фестивал поезије "Витезово пролеће".
Градишка - фестивал поезије - Фото: СРНА
Градишка - фестивал поезијеФото: СРНА

Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да Градишка жели да постане регионални центар културе и захвалио пјесницима за учешће на фестивалу.

"Градишка је имала ту срећу да се угледни пјесници представе дјеци и омладини и да код њих пробуде жељу да једног дана и сами постану пјесници" рекао је Аџић.

Директор градишког фестивала "Витезово пролеће" Марко Шукало навео је да је фестивал првог дана, који је био посвећен поезији за дјецу, у два термина посјетило око 1.500 ученика.

"Пјесници су посјетили и дјецу ометену у развоју и дјецу која се лијече на педијатријском одјељењу градишке болнице. Обишли су и знаменитости града и њихови утисци су феноменални", рекао је Шукало.

Шукало и уредник часописа "Витез" Недељко Попадић уручили су Културном центру Градишка и директору Жељку Благојевићу Диплому за допринос развоју културе, а Културни центар узвратио је Повељама, које је додијелио Попадићу, Бори Ђорђевићу и предсједнику Удружења књижевника Србије Радомиру Андрићу, који због болести није могао да наступи на фестивалу.

Пјесник и рок музичар, популарни Бора Чорба рекао је да му признање много значи и да је фестивал "Витезово пролеће" на коме је наступио и прошле године, сјајна пјесничка манифестација.

"Жао ми је што нисмо били у пуном саставу. Са нама обично иде и Раша Попов, када му то здравље дозвољава. Дјеца су дивна, пјевала су са нама, музикални су и добро васпитани, рекао је Ђорђевић.

Завршној вечери поезије којом је завршен дводневни фестивал "Витезово прољеће" у градишком Културном центру присуствовало је стотињак грађана.

Извор: СРНА