latinica  ћирилица
21/03/2017 |  20:41 ⇒ 20:42 | Аутор: РТРС

Навијачи Лестера огорчени због одласка Ранијерија, Вардију пријете смрћу

Џејми Варди, фудбалер Лестера, изјавио је да његова породица и он проживљавају прави пакао од када је италијански стручњак Клаудио Ранијери напустио клупу енглеског шампиона.
Варди и Ранијери - Фото: Screenshot
Варди и РанијериФото: Screenshot

Италијански тренер добио је отказ прошлог мјесеца, а неки медији означили су Вардија као једног од главних криваца за ту одлуку руководства шампиона Енглеске.

Наводно је Варди, уз још неке играче, тражио од власника клуба да смијени Ранијерија. Нападач Лестера демантовао је да је имао било какву улогу у томе, али то није зауставило огорчене навијаче. Он је саопштио да му је након тога живот претворен у пакао.

"Читао сам негдје да сам био на састанку послије меча са Севиљом, а ја сам заправо био на допинг контроли три сата. Пише се свашта, људи то читају и онда добијам пријетње смрћу, пријетње породици, дјеци... Догађало се на друштвеним мрежама, на улици... Да будем искрен, добијам пријетње свакодневно. Навијачи ме не воле", рекао је Варди за "BBC".

Он је навео да може да се носи с тим, али да та прича утиче и на његову породицу.

"Није баш пријатно кад неко покуша да исијече аутомобил у којем су ваша супруга и дјеца на задњем сједишту. Догодило се много пута и то је застрашујуће", навео је Варди.

Он је додао да покушава да све то игнорише и остане фокусиран на Лестерову борбу за опстанак у Премијер лиги и наставак такмичења у Лиги шампиона.

"Ако је икада постојао проблем са менаџером, ми играчи отишли бисмо код њега у канцеларију и то бисмо ријешили пред тактичком таблом, увијек је био отворен за друга мишљења. Те приче о мом утицају на његов отказ прилично су ме забољеле. Много лажних оптужби од којих човјек не може да се одбрани", закључио је Варди.

Откад је Крег Шекспир преузео мјесто менаџера, Лестер је везао четири побједе и пласирао се у четвртфинале најелитнијег европског такмичења, гдје га чекају дуели с Атлетико Мадридом. У енглеској Премијер лиги Лестер има шест бодова више од зоне испадања.

Извор: Агенције