latinica  ћирилица
21/03/2017 |  14:04 | Аутор: РТРС

Моника Белучи водитељка 70. Канског фестивала

Италијанска глумица Моника Белучи биће водитељка на отварању и на затварању 70. Међународног филмског фестивала у Кану, пренијела је телевизија Канал плус.
Моника Белучи (Фото: indianexpress.com) -
Моника Белучи (Фото: indianexpress.com)

Моника Белучи (52) наслиједиће француског глумца и комичара Лорана Лафита, који је водио церемонију прошле године, послије Ламбера Вилсона, два пута у улози домаћина, и Одри Тату. Он је већ једном била водитељка у Кану, 2003. године.

Шпански редитељ Педро Алмодовар биће предсједник жирија 70. издања најзначајније свјетске филмске смотре која ће бити одржана од 17. до 28. маја.

Телевизија Канал плус, која је копродуцент и има ексклузивна права за пренос церемонија Канског фестивала, навела је у саопштењу да Моника Белучи има дугу историју пријатељства с тим фестивалом, гдје се први пут појавила 2000. да представи филм "Под сумњом" Стивена Хопкинса.

Она је била чланица жирија 2006. када је предсједавао Вонг Кар-ваи.

"Моника Белучи се с лакоћом сналази у свим жанровима, од комедије до драме," наводи се у саопштењу и додаје да је играла за престижне редитеље као што су Бертран Блије, Данијела Томпсон, Франсис Форд Копола, Тери Гилијам, Мел Гибсон, Сем Мендес, Спајк Ли а недавно је укључена у трећу сезону серије Твин Пикс Дејвида Линча, а да њен нови филм "На млијечном путу" редитеља Емира Кустурице, излази у Француској 12. јула.

Извор: Бета