latinica  ћирилица
21/03/2017 |  11:53 | Аутор: РТРС

Швајнштајгер прелази у Чикаго код Пауновића

Фудбалер Манчестер Јунајтеда Бастијан Швајнштајгер прећи ће у САД и екипу Чикаго Фајера, коју са клупе води српски тренер Вељко Пауновић. Јунајтед је допустио некадашњем капитену репрезентације Њемачке да пређе у Чикаго и потпише једногодишњи уговор.

Швајнштајгер је већ добио америчку радну дозволу, а ускоро би требало да обави лљкарске прегледе и озваничи трансфер у редове МЛС лигаша.

"Одувијек сам желио да оставим позитиван утицај и мој прелазак у Чикаго се не разликује од тога. Разговарао сам директором Родригезом и тренером Пауновићем и увјерио се да Чикаго има добру визију. Желим да помогнем у том пројекту", рекао је Швајштајгер за локални "Трибуне".

Тренер Чикага Пауновић, логично, презадовољан је доласком великог појачања.

"Он је прави примјер побједника, што је одлична ствар за свлачионицу. Бастијан је играч који ће на терену показати мојим момцима како да се понашају, спремају, размишљају и тимски раде", поручио је Пауновић.

Према писању америчких медија, Швајштајгер ће за годину у Чикагу зарадити 4,5 милиона долара.

Он је љета 2015. године стигао у Јунајтед из минхенског Бајерна, одиграо је само 35 утакмица, док је под вођством менаџера Жозеа Муриња премјештен да тренира са младим тимом.

За селекцију Њемачке одиграо је 121 утакмицу, уз 24 гола, а био је један од кључних играча тима који је освојио титулу првака свијета на Мундијалу у Бразилу 2014. године.

Извор: РТС,Танјуг