latinica  ћирилица
21/03/2017 |  09:29 | Аутор: РТРС

МУП РС: У протекла 24 часа локализовано 14 пожара

У Републици Српској у протекла 24 часа локализовано је 14 пожара, међу којима седам шумских, а узроци су углавном људска непажња приликом паљења корова, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
 -

Локалне ватрогасне јединице, полицијски службеници и мјештани успјели су да локализују свих 14 пожара евидентираних у протекла 24 часа.

Из МУП-а Републике Српске апелују на грађане да спаљивање корова и другог горивог материјала приликом уређења имања врше одговорно и на површинама које могу контролисати.

Након спаљивања потребно је да угасе остатке несагорене материје да би било спријечено њихово разношење вјетром и појава неконтролисаног горења и пожара.

Грађанима се савјетује да сами не покушавају да угасе пожар, већ да позову помоћ - Центар за обавјештавање на број 121, ватрогасце на број 123 или полицију на број 122.

"Апелујемо да сви грађани поштују законске одредбе - не палите ватру на недозвољеним мјестима, не остављајте упаљену ватру без надзора, не уништавајте природу јер само један тренутак непажње може имати несагледиве посљедице", саопштено је из МУП-а Српске.

Из МУП-а поручују да ће у оквиру својих овлаштења предузимати законом прописане мјере против лица која су изазвала пожар и тиме угрозила животе и здравље људи и причинили материјалну штету.