latinica  ћирилица
21/03/2017 |  08:58 ⇒ 08:59 | Аутор: РТРС

Акција "Празник": 18 ухапшених због трговине дрогом предати Тужилаштву КС

Осамнаест особа које су јуче ухапшене у акцији "Празник" у Сарајеву јутрос су предате у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

Из Тужилаштва КС је речено да је од 26 особа колико их је ухапшено акцији "Празник", 18 предато у надлежност Тужилаштва КС.

"Ухапшени ће бити задржани 24 сата и у том законском року поступајући тужилац ће одлучити о даљим мјерама. Они су осумњичени да су од марта до септембра 2016. године починили више кривичних дјела организираног криминала и то неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога и посједовање и омогућавање уживања опојних дрога", истакли су из Тужилаштва КС.

Подсјећамо да су припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и Државне агенције за истраге и заштиту јуче у Сарајеву провели акцију кодног назива "Празник".

Приликом претреса просторија које су користиле ухапшене особе пронађена је и одузета већа количина опојних дрога, опреме за производњу и препродају опојних дрога, мобилних телефона, рачунарске опреме, новца, ватреног оружја, муниције, експлозивних направа, документације и једно путничко моторно возило.

Извор: Кликс