X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
20/03/2017 |  18:57 ⇒ 22:05 | Аутор: РТРС

Вучуревићу мјесто амбасадора у Прагу? (ВИДЕО)

У Босни и Херцеговини све је могуће , па и то да особе које су познате по, у најмању руку, недипломатском понашању, буду кандидати за високе дипломатске позиције. Спекулације да би бивши градоначелник Требиња, Славко Вучуревић могао добити амбасадорско мјесто у Прагу, у Требињу су изазвале запрепаштење, посебно у интелектуалним круговима.
Славко Вучуревић - Фото: РТРС
Славко ВучуревићФото: РТРС

Вучуревић каже - његово име је у процедури.

Током четврогодишњег "градоначелниковања" Славка Вучуревића требињско позориште два пута је гостовало баш у Прагу , граду европске културе у којем ради више од стотину позоришта. За гостовање, из градске касе нису добили ни пфенига , а подсјећају да је у то вријеме буџет за културу био минимизиран. Зато су непријатно изненађени могућношћу да Вучуревић представља државу у граду, у којем је највећи поклон улазница за премијеру.

- Човјек који је девастирао културу, који се трудио да минимизира све у Требињу који се баве умјетношћу, па то показује колико је БиХ културолошки девастирана, истакао је Жељко Милошевић, редитељ и глумац. 

И нису само културни радници изненађени могућношћу да Славко Вучуревић постане дипломата.

- Човјек који је и према НВО, према радницима у култури, медијима показао висок ниво некултуре, то је изненађење да такав човјек буде амбасадор у таквом граду, али то је брука и оних који га какндидују, Црнадка и Иванића, каже Мијат Шаровић, потпредсједник Уједињене Српске.

Откако више не обавља функцију градоначелника Требиња, Славко Вучуревић је на мјесту савјетника у кабинету Младена Иванића, а као резервни положај за њега помиње се неко од амбасадорских мјеста, па и оно у главном граду Чешке.