latinica  ћирилица
20/03/2017 |  18:45 ⇒ 22:37 | Аутор: РТРС

ФСС: У Суперлиги наредне сезоне четири странца

ФСС je одлучио да клубови сљедеће сезоне у Супер лиги могу да имају највише четири странца у тиму, а на иницијативу предсједника те организације Славише Кокезе.
 - Фото: B92
Фото: B92

Клубови ове сезоне могу да користе највише шест странаца у тиму. На сједници Одбора за хитна питања одлучено је да се да препорука органима који управљају такмичењима Супер лиге да се првенствене утакмице убудуће играју и петком, а Прве лиге Србије и понедјељком.

Циљ тога је, како је саопштено, да се повећа број гледалаца на стадионима.

Клубови Прве лиге Србије моћи ће од наредне сезоне да имају највише двојицу странаца, а у Супер лиги за жене и Првој футсал лиги четири.

Одбор је предложио да се смањи број главних и помоћних судија Супер лиге и Прве лиге, а у складу с препорукама Судијске комисије УЕФА.

Предложено је да се смањи број делегата и уведе обавезно полагање стручног испита у циљу квалитетнијег надзора на утакмицама.

Такође ће се извршити измјене дисциплинског правилника по ком ће клубови бити одговорни за неиспуњавање финансијских обавеза према ФСС.

Предложено је да клубови Прве лиге могу да траже одлагање утакмице ако имају бар четворицу играча у репрезентативним селекцијама, умјесто двојице колико је било до сада.

Извор: Б92