latinica  ћирилица
20/03/2017 |  16:29 ⇒ 20:49 | Аутор: РТРС

Вртић у Берковићима - квалитетан рад са дјецом (ВИДЕО)

Први вртић у Берковићима изграђен је тек 2010. године, упркос чињеници да је много раније постојала потреба за оснивањем.
Вртић у Берковићима - Фото: РТРС
Вртић у БерковићимаФото: РТРС

У властитим просторијама борави 19 малишана и 14 дјеце предшколског узраста који се припремају за полазак у први разред. Иако су Берковићи једна од најмањих општина у Источној Херцеговини, у вртићу се, из године у годину, могу похвалити са већим бројем уписане дјеце.

Вртић "Света новомученица Милица-дете" у Берковићима објекат је који испуњава све стандарде за боравак и одгој дјеце. У овој установи стручно особље ради са малишанима, кроз креативно учење и игру. Радно вријеме се прилагођава дјеци и њиховим родитељима, али и смјештајним капацитетима.

У вртићу у Берковићима, могу се похвалити квалитетним радом са дјецом, али и тромјесечном програму припрема за први разред. Организован је и продужени боравак.

Иако је вртић добро опремљен играчкама и дидактичким материјалом, васпитачи тврде да за нову опрему, за више и боље услове у свим сегментима рада, није потребан само новац. Настоје да креативним замјенама надокнаде оно што недостаје. У наредном периоду у плану је, кажу, уређење дворишта вртића.